Tuinstoelen

Tuinstoelen

Terras- en tuinstoelen:

Zooff biedt een breed assortiment aan terrasstoelen en tuinstoelen. Terras- en tuinstoelen gemaakt van diverse materialen en verkrijgbaar in alle kleuren. Maar of u nou kiest voor een robuuste steigerhouten stoel of een kleurrijke design stoel. De juiste buiten keuze zorg dat u optimaal kunt genieten van uw buitenruimte. U stelt zich vooraf de vraag waar uw tuinstoel aan moet voldoen. Moet een stoel mooi zijn? lekker zitten? Makkelijk te tillen zijn? In verschillende standen verzet kunnen worden? Onderhoudsvriendelijk zijn? Of het hele jaar buiten kunnen staan?
U kunt kiezen voor verstelbare stoelen, stapelstoelen, lounge stoelen of schommelstoelen. Het is belangrijk dat de tuinstoel die u kiest voldoet aan uw eisen. Zo is het bij een hangstoel belangrijk te kijken naar het maximale gewicht dat de stoel kan dragen.Het kiezen van het juiste materiaal is zeker zo belangrijk, want er zijn grote verschillen op het gebied van duurzaamheid en onderhoud.

Houten tuinstoelen:

Houten tuinstoelen zijn zeer robuust, duurzaam en met de juiste zorg beleef je er lange tijd plezier van. Verkleurde houten tuinmeubelen zijn altijd opnieuw te behandelen. U kunt er voor kiezen uw tuinstoelen te beitsen, hiermee voorkomt u dat er vocht in kan dringen. (Dit is bij teakhout niet mogelijk, deze kunt u alleen met olie behandelen.

Teakhouten tuinmeubelen vergrijzen onder invloed van zon en regen. Indien u de originele houtkleur wilt behouden kunt u uw meubelen behandelen met Teak Protector. De Teak Protector stelt het vergrijzingsproces van het hout uit. U kunt uw teakhouten tuinstoelen behandelen door regelmatig een teak olie aan te brengen op het hout.

Stalen tuinstoelen:

Omdat staal van nature roest is het nodig om het staal te behandelen met een coating. Metalen tuinstoelen zijn minder onderhoudsgevoelig dan houten tuinmeubelen. In vergelijking met lichtgewicht kunststof meubilair heeft het zware metalen meubilair als voordeel dat het ook op onstuimige zomerdagen makkelijk zal blijven staan.

Aluminium tuinstoelen:

Aluminium tuinstoelen zijn in de afgelopen jaren erg populair geworden. Aluminium heeft een aantal grote voordelen. Ten eerste roest aluminium niet. De gevolgen van eventuele lakbeschadigingen op uw tuinmeubels zijn dus beperkt. Daarnaast is aluminium licht van gewicht wat het meubilair makkelijk verplaatsbaar maakt.

Kunststof tuinstoelen:

Kunststof tuinstoelen zijn erg licht en daardoor makkelijk te verplaatsen. Gevlochten kunststof met een natuurlijke uitstraling zijn net zo mediterraans, maar makkelijker te onderhouden dan houten meubelen.

Rotan tuinstoelen:

Rotan is een materiaal dat te lijden kan hebben onder de invloeden van buiten. Alhoewel het best een regenbuitje kan hebben en een dagje zon geen kwaad kan, is het beter om rotan tuinstoelen niet dag en nacht en het hele jaar door buiten te laten staan. Door zeker in de herfst en winter de tuinstoelen droog op te bergen, verleng je de levensduur aanzienlijk.

Tuinstoelen op maat:

Indien u een tuinset op maat wilt, kijkt u dan eens bij de tuinmeubelen van Van Abbevé. Dit is onze eigen meubelmakerij en met veel plezier en grote vakkundigheid maken wij al jaren tuin- en terrasmeubelen op maat. Hierbij kunt u denken aan loungebanken, hoekelementen, hockers waardoor u heerlijk languit kunt. Allen mogelijk uitgerust met waterafstotende en weersbestendige kussens van Sunbrella, verkrijgbaar in vele tinten en designs.

Alle meubels worden splintervrij geschuurd, verlijmd èn geschroefd en afgewerkt met een waterafstotende wax. Hiermee onderscheiden we ons van menig concurrent. Wij garanderen jarenlang plezier van uw meubels. Brengt u gerust een bezoek aan onze showroom om u te laten informeren over de mogelijkheden. Beijk de adresgegeven en openingstijden.