Tafels

Tafels

Tafels

Tafels om aan te eten, te leven of te werken. Een mooie grote tafel als middelpunt van uw ruimte maakt het een leefbaar geheel. Met bijpassende stoelen en banken eromheen creëert u de sfeer in huis of op kantoor die u wenst. Zo af fabriek of liever maatwerk, volledige meubelsets of alleen een losse tafel, wij adviseren u graag. Waar moet men op letten bij het kopen van een tafel? De aanschaf van een tafel roept vaak wat vragen op. Graag zetten wij hieronder een aantal aandachtspunten op een rijtje waarop u kunt letten bij de koop van uw nieuwe tafel.

Hoogte van de tafel:

Anders dan een salontafel of bijzettafel is een eetkamertafel doorgaans tussen de 75 en 80 cm hoog. Wanneer u tussen de 1.75 m en 1.90 m bent kiest u dan voor een tafel van 77-78 cm hoog. Wanneer u kleiner bent kies dan voor een tafel van 75-76 cm. Bent u langer dan 1.90 dan mag ook de tafel wat hoger zijn. Het is natuurlijk erg comfortabel als de stoelen bij de tafel beschikken over armleuningen. Let u er dan vooral op dat deze onder de tafel passen. Belt u ons gerust op als u twijfelt of dit bij de door u gekozen stoelen het geval is.

Grootte van de tafel:

In een lege ruimte is het vaak moeilijk in te schatten hoe groot de tafel moet zijn. Wat u kunt doen is een stuk karton gebruiken om de afmeting goed in te schatten. Leg deze het liefst op schragen of iets anders, want simpel op de grond geeft een verkeerd beeld. Vergeet u niet dat er ook nog stoelen om de tafel geplaatst moeten worden. Stoelen hebben ongeveer een meter naar achteren nodig om te voorkomen dat ze de muur raken. Heeft u de ruimte en kiest u voor een leeftafel, kies dan voor een grote tafel. Dit hoeft niet perse een lange of grote vierkante tafel te zijn. Denkt u ook eens aan een ronde tafel waarbij iedereen elkaar kan aankijken en er voldoende ruimte is voor een gezellig spel of heerlijk diner.

Uitstraling van de tafel:

Natuurlijk is ook de uitstraling belangrijk en moet de tafel goed in de ruimte passen. Op dit moment zien we vooral veel industriële tafels die zich kenmerken door een robuuste look. Deze tafels kenmerken zich door een houten blad en een stalen onderstel. Bij Zooff zijn deze tafels volop verkrijgbaar. Er zijn zelfs tafels op maat, welke geheel naar wens gemaakt kunnen worden door de eigen meubelmakerij Van Abbeve.

Ook voor de meer strakkere tafel kunt u bij ons terecht. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een tafel van epoxy, waarbij het zelfs mogelijk is deze in te leggen met rekwisieten naar wens. Zo lieten wij al eens een Prince tafel maken voor een grote fan, een tafel ingelegd met magazines voor een uitgeverij en zelfs een met onderdelen van computers voor een IT-bedrijf.

Doeleinde van de tafel:

Niet geheel onbelangrijk is het doel waarvoor de tafel gebruikt wordt. Is het voor kantoor en denkt u aan een grote vergadertafel of bureau of is het juist voor thuis en bent u op zoek naar een eetkamertafel. Voor welk doeleinde uw tafel ook is, een tafel schaft u niet zomaar aan. Door de grootte is het een zeer bepalend onderdeel van de ruimte waar goed over nagedacht dient te worden. Wij denken graag met u mee!