Stoelen

Stoelen

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Stoelen

Designstoelen, bureau stoelen, retro stoelen, eetkamerstoelen, vergaderstoelen en nog veel meer. Bij ons vindt u een ruime keuze aan diverse soorten stoelen in allerlei afmetingen en veel verschillende kleuren. Niet alleen voor in huis, maar ook voor bijvoorbeeld de horeca, sportgelegenheden en kantoor bieden wij u een groot assortiment. Belt u gerust voor advies.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een stoel?

De aanschaf van stoelen is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke smaak. Hierover kunnen wij geen tips geven. Toch is er een aantal aspecten waar wij u wel op kunnen wijzen.

Hoogte van de stoel

Over het algemeen is de zithoogte van een stoel 46 cm. Hier wordt nog wel eens 1 of 2 cm van afgeweken. Dit geldt uiteraard niet voor lounge stoelen of fauteuils, maar wel voor vergaderstoelen en eetkamerstoelen.

Een tafel heeft over het algemeen een hoogte tussen de 75 cm en 80 cm. Het meest ideaal is een ruimte van 30 cm tussen de zitting van de stoel en het tafelblad. Echter, indien u langer bent dan 190 cm raden wij u een hogere tafel van 79 – 80 cm aan.

Materiaal van de stoel

Naast de hoogte is het materiaal van de stoelen een aandachtspunt. Kiest u voor houten stoelen, leren stoelen, plastic stoelen of stoelen met rvs? Hieronder een aantal tips voor wat betreft het onderhoud van verschillende soorten stoelen;

Houten stoelen welke behandeld zijn met een lak of olie hoeven niet met een speciaal schoonmaakmiddel behandeld te worden. Afnemen met een vochtige doek is voldoende.

Teakstoelen behoeven geen behandeling. Doordat teak een vettig hout is krijgt u niet zo snel last van vlekken. Mocht er toch een vlek opkomen kunt u het licht opschuren.

Lederen stoelen dient u niet in het felle zonlicht te plaatsen. Dit voorkomt verkleuring van het leer. Ook is het niet verstandig lederen stoelen direct naast of boven een warmtebron te plaatsen ter voorkoming van uitdroging.

Mocht er geknoeid worden op de stoel doet u er verstandig aan de stoel direct met een zachte doek af te nemen zodat het vuil er niet in kan trekken. Het beste kunt deppen en niet wrijven.

Rotan stoelen vragen om een onderhoud op regelmatige basis. Dikwijls worden kamers te weinig verlucht waardoor rotan kan uitdrogen. Om dit te voorkomen volstaat het om de meubels met een vochtige dek schoon te maken. Omdat rotan een natuurproduct is waarbij oneffenheden veel voorkomen is het verstandig om niet te hard te wrijven. Hierdoor wordt beschadiging voorkomen. Indien het rotan meubel in combinatie met hout is vervaardigd, zorg er dan voor dat het hout niet te vochtig wordt gemaakt. Vermijd meubelolie, wax en chemicalien.

Rotan kan goed tegen een enkel buitje. Helaas hebben wij in Nederland een klimaat waar vaak van meerdere buitjes sprake is. U doet er daarom goed aan uw rotan meubelen af te dekken. In de winter kunt u de rotan stoelen het best helemaal binnen halen.

Kunststof stoelen zijn gemakkelijk in onderhoud. Over het algemeen worden tuin- en terrasstoelen van dit materiaal gemaakt. Het schoonmaken volstaat door het gebruik van vloeibare zeep en water. Gebruik nooit een schuurmiddel of schuursponsje, omdat dit krassen zal veroorzaken.

Doeleinde van de stoel

Uiteraard is het gebruik van de stoel wel het meest bepalend in de zoektocht naar een geschikte stoel. Immers, aan een vergaderstoel worden andere eisen gesteld dan aan een stoel om te relaxen. Echter, laat u zich niet misleiden door de hokjes waarin wij als webshop een bepaalde stoel plaatsen. Een goed voorbeeld is onze Zooff Designs Santpoort stoel. Deze lederen stoel is een absolute besteller welke zowel met arm als zonder arm verkrijgbaar is. Het is een stoel van buffelleder met een gepoedercoat stalen frame welke door de hoogwaardige kwaliteit en optimaal zitcomfort als ook de chique uitstraling dikwijls wordt ingezet als vergaderstoel. Maar ook als eetkamerstoel misstaat ie zeker niet.

Door de grote variëteit aan beschikbare kleuren als Black, Camel, Cognac, Cuba, Dark Brown, Dark Cognac, Light Brown, Tabacco, Vintage Grey en White Antic is de stoel in vele interieurs inzetbaar. Leuk om te benoemen is dat naast de stoel, welke met verschillende stiksels beschikbaar is (zoals de Zooff Designs Lies, Zooff Designs Stork en de Zooff Designs Morra) ook bijpassende barkrukken (in verschillende hoogtes) en eetkamerbank en zoals de de Zooff Designs eetkamerbank Jisp en Obdam worden aangeboden.

Daarnaast kan het zo zijn dat met verschillende benamingen eenzelfde stoel bedoeld wordt. Neemt u nu bijvoorbeeld een fauteuil. De een noemt dergelijke stoelen een relaxstoel, de ander een loungestoel. Feit is dat over het algemeen deze stoelen zich onderscheiden door een groot zitoppervlak waardoor je er heerlijk in kunt wegzakken. Op dit gebied kunnen wij u de Coco en de Specter zeker aanbevelen. Beide loungestoelen zijn uitgerust met een draaivoet wat extra plezier en comfort met zich meebrengt.

Naast onze lederen stoelen van Zooff Designs en de fauteils van Dyyk verdient ook de De Fast Forest lijn een aparte vermelding. Deze fraai vormgegeven designstoelen zijn ontworpen door Robby Canatarutti. De ontwerper heeft zich laten inspireren door de silhouetten van een bos met tegenlicht van een laagstaande zon. Deze stoelen zijn vooral heel stijlvol en trekken in ieder interieur absoluut de aandacht.

De Fast Forest Chairs zijn gemaakt van gepoedercoat aluminium en hierdoor geschikt voor binnen en buiten. Vanwege het veelzijdige uiterlijk is de stoel inzetbaar bij diverse gelegenheden. De verschillende uitvoeringen van de stoel onderstrepen dit. Zo is er een uitvoering als barkruk, bureaustoel en zijn de stoelen zowel met als zonder armleuning verkrijgbaar. De laatste twee zijn stapelbaar tot 4 stuks. Alle uitvoeringen van de Fast Forest stoelen zijn in 12 kleuren verkrijgbaar, waarbij de minder gangbare kleuren als metallic grijs een iets langere levertijd kunnen hebben. Neemt u hierover contact met ons op. Mocht u vragen hebben over de aankoop van uw zitmeubels of wenst u advies op maat, brengt u dan een bezoek aan onze showroom of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag met de keuze voor de juiste stoelen!