Leren stoelen

Leren stoelen

Leren stoelen

Leren eetkamerstoelen zijn tegenwoordig erg populair. Leren stoelen kunt u namelijk toepassen in allerlij soorten ruimtes, van eetkamers tot vergaderkamers. Doordat de vraag naar kwaliteit leren stoelen flink is gestegen, is ook het assortiment lederen stoelen van Zooff meegegroeid. Dit resulteert in een ruime keuze aan kwalitatieve leren stoelen in diverse stijlen die tegen aantrekkelijke prijzen worden aangeboden. 

Wanneer u een leren meubel aanschaft is het leer vrij strak en weinig doorleefd. Leer is echter een natuurproduct en zal daardoor altijd licht gaan plooien. De stijfheid van de vering en de vulling neemt in het begin snel af, waardoor het leer begint te plooien. Dit hoort nu eenmaal bij leer en maakt een leren zitmeubel juist mooi.

 

Onderhoud van leer

Het is belangrijk dat u uw lederen meubelen goed onderhoud, hierdoor blijven ze het langst mooi. Gebruik daarom gemiddeld 4 keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leer. Leef ook de volgende tips na om zo lang mogelijk van uw meubels te genieten:

  • Zonlicht en verschillende soorten kunstlicht laten leer verbleken. Laat daarom uw leren meubelen niet bloot stellen aan de directe inwerking van licht. Op deze manier voorkomt u dat het materiaal versneld verkleurt en/of verbleekt.
  • Nagels van huisdieren kunnen uw meubelen beschadigen, hier zijn alle leersoorten niet tegen bestand.
  • Zet uw leren meubels nooit te dicht bij warmtebronnen want te veel warmte droogt natuurlijke ledervezels. Is het toch nodig dat u uw meubel bij een radiator moet plaatsen, let dan op voldoende ruimte tussen de radiator, vloer en het zitmeubel, zodat de lucht goed kan circuleren en de vochtbalans in de ruimte en in het meubel zo maximaal mogelijk wordt.
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Voor woonkamers adviseren wij een luchtvochtigheid van 45-55%, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celsius.
  • Gebruik nooit agressieve stoffen op het leer, denk hierbij aan terpentine, chloor of andere chemische middelen. Pas ook op met scherpe voorwerpen op het leer zoals riemen of ritsen, deze kunnen beschadigingen aanbrengen op het leer.
  • Ga niet hard wrijven als er een vlek op uw meubel komt, verwijder de vlek voorzichtig met een tissue en dep het schoon met een vochtige, maar niet natte doek.