Kasten

Kasten

Kasten

Een kast is vaak het middelpunt van een ruimte. Door het gebruik van uitgesproken materialen, vormen en kleuren zijn er kasten in talloze sferen en uitstralingen. Van klassiek en romantisch, tot modern en trendy. Dressoirs, servieskasten, tv kasten en lockers. Ladekasten en vitrinekasten, u kunt het niet bedenken of Zooff heeft er een fraai exemplaar van in huis. Merken als Woood, Kare Design en HK Living hebben exemplaren gemaakt die u met veel plezier in huis zult halen.

Waar op te letten bij het kopen van een kast?

De aanschaf van een kast is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke smaak. Hierover kunnen wij geen tips geven. Toch zijn er een aantal aspecten waar wij u wel op kunnen wijzen.

Afmeting van de kast

Bepaal waar de kast komt te staan, hoeveel ruimte heeft u daar over voor de kast? Meet zowel de lengte, breedte en diepte op. Houd er rekening mee dat om de kast heen ook loopruimte moet zijn, en er genoeg ruimte overblijft als u de eventuele kastdeuren opent.

Functie van kasten

Naast de maat van de kast is het ook handig om te weten wat voor soort kast u nodig heeft. Wat is de functie van de kast? Wilt u het meer als decoratie of functioneel gebruiken? Een voorbeeld van een functionele kast is een opbergkast. De naam zegt het al, deze kast is gemaakt om uw spullen in op te bergen en te ordenen.

Een dressoir wordt meestal gebruikt om decoratie of andere kostbaarheden op te tonen. Een combinatie van een functionele en decoratieve kast is een boekenkasten. In een boekenkast kunt u spullen (en vooral boeken) in opbergen, maar ook uw decoratie op de open gedeeltes van de kast tonen. Deze kasten bieden wij bij Zooff aan in verschillende soorten, maten en stijlen.

Doeleinde van de kast

Niet geheel onbelangrijk is het doel waarvoor de kast gebruikt wordt. Is het voor kantoor en denkt u aan een archiefkast om belangrijke documenten in op te bergen of een wandkast om een sfeer in uw kantoor te creëren of is het juist voor thuis en bent u op zoek naar een tv-meubel?

Ziet u niet wat u zoekt? Kijkt u dan eens bij Van Abbevé.

Het zoeken naar een design kast die aan uw wensen voldoet blijft een lastige keuze. Zooff biedt een breed scala van stijlen design kasten aan. Van vintage design kasten tot hyper moderne design kasten. Deze design kasten bieden wij online aan, zodat u deze gemakkelijk kunt bestellen vanuit huis.

Wilt u graag de design kasten en vele andere design meubelen in het echt zien? Kom dan een keer langs in onze 1000m2 showroom in Haarlem, waar wij naast design kasten ook prachtige design tafels en lampen hebben bijvoorbeeld.