Leren banken

Leren banken

Leren banken

Ons assortiment bestaat uit een ruime collectie aan leren banken. Dit lederen materiaal is duurzaam en creëert een luxe uitstraling van de banken binnen uw interieur. Onze leren banken zijn voornamelijk uitgevoerd in neutrale kleuren waardoor de banken geschikt en gemakkelijk te combineren zijn in diverse interieurstijlen. Wanneer u een leren meubel aanschaft is het leer vrij strak en weinig doorleefd. Leer is echter een natuurproduct en zal daardoor altijd licht gaan plooien. De stijfheid van de vering en de vulling neemt in het begin snel af, waardoor het leer begint te plooien. Dit hoort nu eenmaal bij leer en maakt een leren bank juist mooi.

Ons aanbod bestaat uit leren banken van diverse topmerken, zoals bijvoorbeeld Kare Design en Be Pure Home. Deze banken zijn in diverse afmetingen en kleuren verkrijgbaar.

 

Onderhoud van leer

Het is belangrijk dat u uw lederen meubelen goed onderhoud, hierdoor blijven ze het langst mooi. Gebruik daarom gemiddeld 4 keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leer. Om te voorkomen dat er niveauverschillen in de kussens ontstaan of dat er maar één hoek van de bank erg begint te plooien, kunt u de kussens regelmatig opschudden, omdraaien en gelijkmatig gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de bank niet gaat craqueleren en flets wordt. Leef ook de volgende tips na om zo lang mogelijk van uw meubels te genieten:

  • Zonlicht en verschillende soorten kunstlicht laten leer verbleken. Laat daarom uw leren meubelen niet bloot stellen aan de directe inwerking van licht. Op deze manier voorkomt u dat het materiaal versneld verkleurt en/of verbleekt.
  • Nagels van huisdieren kunnen uw meubelen beschadigen, hier zijn alle leersoorten niet tegen bestand.
  • Zet uw leren meubels nooit te dicht bij warmtebronnen want te veel warmte droogt natuurlijke ledervezels. Is het toch nodig dat u uw meubel bij een radiator moet plaatsen, let dan op voldoende ruimte tussen de radiator, vloer en het zitmeubel, zodat de lucht goed kan circuleren en de vochtbalans in de ruimte en in het meubel zo maximaal mogelijk wordt.
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Voor woonkamers adviseren wij een luchtvochtigheid van 45-55%, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celsius.
  • Gebruik nooit agressieve stoffen op het leer, denk hierbij aan terpentine, chloor of andere chemische middelen. Pas ook op met scherpe voorwerpen op het leer zoals riemen of ritsen, deze kunnen beschadigingen aanbrengen op het leer.
  • Ga niet hard wrijven als er een vlek op uw meubel komt, verwijder de vlek voorzichtig met een tissue en dep het schoon met een vochtige, maar niet natte doek.