Banken

Banken

Banken

Banken zijn in vele soorten, maten, kleuren en materialen beschikbaar. Banken om lekker op te liggen (inclusief hocker), een fauteuil om de krant in te lezen, 2-zitsbanken, 3-zitsbanken en loveseats. Merken als Woood en Kare Design bieden diverse soorten banken in klassieke, moderne en trendy kleuren en materialen. Ziet u er niet tussen staan wat u zoekt? Wij kunnen alles ook zelf op maat maken, zoals een steigerhouten loungebank met kussens. Kijkt u eens op de website van Van Abbevé.

Waar op te letten bij het kopen van een bank?

De aanschaf van een bank is natuurlijk afhankelijk van de persoonlijke smaak. Hierover kunnen wij geen tips geven. Toch zijn er een aantal aspecten waar wij u wel op kunnen wijzen.

Afmeting van de bank

Meet de ruimte waar de bank kan komen te staan met precisie op. Als u dit niet precies opmeet kan het zijn dat de bank te groot is voor de ruimte. Als u een bank naar keuze heeft gevonden, kunt u de vorm van de bank nabootsen door bijvoorbeeld kranten op de grond te leggen op de plek waar de bank komt. Hierdoor kunt u redelijk inschatten of de bank in uw huis gaat passen. Komt de bank voor een raam te staan, dan is het beter om te kiezen voor een lager model dan voor een hoger model bank. Als u een te hoog model zitbank kiest, komt deze te ver boven het raam uit.

Materiaal van de bank

Naast de afmeting is het materiaal van de bank een aandachtspunt. Kiest u voor een leren bank? Hieronder een aantal tips voor wat betreft het onderhoud van verschillende soorten banken:

Houten bankenwelke behandeld zijn met een lak of olie hoeven niet met een speciaal schoonmaakmiddel behandeld te worden. Afnemen met een vochtige doek is voldoende.

Leren banken dient u niet in het felle zonlicht te plaatsen. Dit voorkomt verkleuring van het leer. Ook is het niet verstandig lederen banken direct naast of boven een warmtebron te plaatsen ter voorkoming van uitdroging. Mocht er geknoeid worden op de bank doet u er verstandig aan de bank direct met een zachte doek af te nemen zodat het vuil er niet in kan trekken. Het beste kunt deppen en niet wrijven.

Doeleinde van de bank

Uiteraard is het gebruik van de bank wel het meest bepalend in de zoektocht naar een geschikte bank. Gaat u uw eetkamerstoelen aan de eettafel vervangen voor een mooie eetkamerbank? Eetkamerbanken worden steeds populairder. Zooff verkoopt ze in vele soorten en maten!